Om Spanienmäklarn

Registrerad fastighetsmäkare

 

Satu Järlbrink
Registrerad fastighetsmäklare i Valenciaregionen 
Spanienmäklarn

Hej, jag heter Satu Järlbrink och är registrerad fastighetsmäklare på Costa Blanca (region Valencia). För att se certifikatet, skanna QR-koden eller klicka på länken ovan.

Vanliga frågor om registrering av fastighetsmäklare på Costa Blanca

För att vara fastighetsmäklare i Valenciaregionen (Costa Blanca) måste man enligt lag vara registrerad i fastighetsmäklarregistret i Valencia. Det är endast registrerade mäklare som får förmedla bostäder.

Sedan när? Jag trodde marknaden var avreglerad?

Lagen infördes i juli 2022 i Valencia (det vi i dagligt tal kallar Costa Blanca). Sedan den 16 oktober 2022 måste alla som arbetar med fastighetsmäklari i vara registrerade i ett särskilt register för fastighetsmäklare. Dock finns det en tidsfrist på 12 månader innan lagen verkställs, men vi på Spanienmäklarn är redan licensierade.

Vad krävs för att bli registrerad fastighetsmäklare på Costa Blanca?

För att få registrera sig krävs utbildning, bankgaranti och ansvarsförsäkring som gäller inom hela EU.

Hur stor är bankgarantin?

Bankgarantin är på 60.000 euro för fastighetsmäklare med kontor (fysisk adress). För mäkare utan fysisk adress är bankgarantin 300.000 euro per år och verksamhetsår.

Hur stor är ansvarsförsäkringen?

Ansvarsförsäkringen ska täcka upp till 600.000 euro (max 150.000 euro per kund). För mäklare utan fysiskt kontor måste försäkringen täcka en miljon euro (men max 150.000 euro per kund).

Hur kollar jag om min mäklare är registrerad?

Mäklaren är skyldig att göra informationen om registrering, bankgaranti och försäkring lättillgänglig för sina kunder. Alla registrerade mäklare får en QR-kod som när den skannas, visar licensnummer, utställda bankgarantier och försäkringar.

Compare listings

Compare