Sälja bostad

Sälj med oss!

Att köpa och sälja en bostad är en stor affär i livet och kanske ännu mer när denna finns i Spanien där saker och ting görs lite annorlunda. Som säljare behöver man känna förtroende och vara trygg med den man anlitar. Spanienmäklarn ger dig den trygghet du behöver!

Vad ingår i vår tjänst

* vi besöker dig för att skriva en intagsblankett där din bostad beskrivs i detalj
* fotografering av din bostad + samt planritning
* annonsering på olika hemsidor utöver vår egen, med bilder och beskrivning
* uppföljning via mail/telefon
* vi håller i alla visningar

Vi kan även hjälpa med handläggningen av de administrativa ärenden som behövs vid en försäljning, dock ingår dessa inte bland ovannämnda tjänster. Kontakta oss gärna för kostnadsförslag

Dokument

För att påbörja en försäljning behöver vi tillgång till diverse dokument som vi beskriver härnedan:
* Kopia av lagfarten (skjöte) + lånehandling (om lån finns i Spanien)
* Kopior av pass på de personer som nämns på lagfarten
* Kopior av spanska NIE-nummer (finns inte dessa vänligen kontakta oss)
* Kopior av senaste räkningar för vatten och elektricitet, kommunala fastighetsskatten (IBI), försäkring och eventuell ägarföreningsavgift (comunidad de propietarios). Även telefon mm om det finns i bostaden.
* Energi certifikat (finns inte detta vänligen kontakta oss)
* Beboelseintyg (cedula de habitabilidad)
* Kostnad för IBI / år
* Ca kostnad för vatten, el, försäkring / år

Fotografering

När avtal har ingåtts och ovannämnda dokument har gåtts igenom utförs fotografering av huset. Tänk på att bilderna visas på vår hemsida, i diverse annonser så har du tex fotografier som du inte vill ha med på mäklarbilderna ber vi dig plocka undan dessa innan vi kommer och fotograferar.

Känner du att du vill ha goda råd om styling inför fotograferingen kontakta Silander & Holst som har många års erfarenhet här på Costa Blanca kusten.

Kostnader vid försäljningen

* Plusvaliaskatt
* Annullering av eventuellt banklån
* 3% som innehålls av köparen som en à conto betalning för säljarens ev reavinst
* Mäklarens arvode

Viktigt när avtal om försäljning har ingåtts

En spekulant blir lättare attraherad av en fastighet som känns välkomnande och levande. Tänk på att det är städat både inne och ute. Kör bort skrot, släng eventuella vissna krukväxter. Kök och badrum är viktiga rum så lägg ned lite extra tid på dessa rum. Gör bostaden överskådlig, lättframkomlig och hemtrevlig.
Finns det fler hus till salu på din gata så har ditt hus konkurrens så röj ordentligt för att skapa känsla om rymlighet och hemtrevnad.

Låt oss ta hand om visning och spekulanter. Vi kan ge en objektiv visning där spekulantens egna idéer ges utrymme, de kan slappna av och ställa frågan utan att behöva ta personlig hänsyn till säljaren.

Ibland händer det att spekulanter inte håller sig till att avtala om tid för visning. Kanske de har vägarna förbi och chansar helt enkelt på att ringa på för att bli visade runt. Hänvisa då till oss för att bestämma tid för visning.

Compare listings

Compare