Områden

De olika områdena på södra delen av Costa Blanca

Dehesa de Campoamor

Ligger mellan Cabo Roig och Mil Palmeras/RioMar inom Orihuela Costa, Orihuela kommun (karta).
Dehesa de Campoamor kallades tidigare Dehesa de Matamoros men fick senare nytt namn efter poeten Ramon de Campoamor (1817-1901). Ramón de Campoamor hade stor stuccée under sin tid, han skrev bla teaterspel, poesi och filosofiska essäer, han jämfördes ofta med José Zorilla.
Ramón de Campoamor blev runt 1854 guvernör i Alicante provinsen och efter sitt bröllop med irländskan Guillermina O´Gorman köpte han Dehesa de Matamoros som idag då heter Dehesa de Campoamor. En annan version säger att det var Ramón de Campoamors svärfar som gav dem marken i present.

I dag kallas Dehesa de Campoamor oftast bara för Campoamor och är ett magnifikt val för dig som önskar lugn och ro, samtidigt som det finns ett otroligt utbud av fritids- och kulturella aktiviteter. Området ligger omgiven av generösa grönområden och vackra medelhavs vyer, vilket gör att man kan njuta till fullo av detta bostadsområde vid kusten och vad det erbjuder. Orten är populär både för semester och året runt boende med allt nära till hands som kan behövas såsom matvarubutik, affärer, frisersalong, barer, restauranger, hotell, småbåtshamn mm. De mycket populära restaurangerna, Las Villas och Casa Alfonso ligger inom gångavstånd och puben Mimaybe, idag en mötesplats för alla åldrar. I grannområdet Cabo Roig finns fler affärer, barer, restauranger, banker, läkarstation, apotek mm

De första byggnationerna påbörjades i slutet av 50-talet, bland annat Ronda höghusen som ligger mitt emot Campoamors båthamn. Efter dessa kom det välkända höghuset Diez Picos med sitt höga torn och 3 ihopsittande lägre hus från vilket alla lägenheter har en underbar utsikt ut över medelhavet.
Don Antonio Tarraga köpte marken av en vän som hamnat i ekonomisk knipa och byggde sakta upp området till det idag välkända Dehesa de Campoamor. Don Antonio drev själv företaget med sin start på ett litet kontor i Ronda I för att sedan flytta in på ”övervåningen” i kontoret man idag känner till som Sudecasa. I trädgården vid Sudecasa finns en skulptur till minne av Don Antonio, en mycket kärvänlig person som trivdes uppe på sin finca i utkanten av Campoamor.
Under 60 och 70-talet fortsatte byggnationen med både höghus och villaområden. Höghusen fick namn efter floder och gatorna av poeter. Idag kombineras byggnationen mellan den klassiska medelhavsstilen och den nya moderna funkis modellen.

Sandstränderna Playa de la Glea, Barranco Rubio och Aquamarina erbjuder totalt ca 2.500 m av härligt bad och sol. Stranden La Glea är den som är mest populär bland besökare och den har all nödvändig service för de som älskar vattensporter. Strandbarer och restauranger gör att denna strand alltid har en livlig atmosfär. Stranden Barranco Rubio erbjuder lugnare vatten med mindre djup och vågor, vilket gör den idealisk för barnfamiljer.Till sist stranden Aguamarina, som tidigare var en orörd havsvik och för närvarande är den lugnaste stranden.

Är golf av intresse ligger Villamartin, Las Ramblas, Real Club de Campoamor, Las Colinas och Lo Romero golfbanor ”runt hörnet”.

Sudecasa hjälper till med administrationen av samfälligheterna men även andra tjänster som kan behövas till och från, tex elektriker, rörmokare, gas etc. Här pratas många språk med tanke på de olika nationaliteter som bor i området. Önskar man hyra ut sin bostad så hjälper Sudecasa också till med detta samt all den administration som tillhör.

I Campoamor finner vi också den ”gamla” bro från romerska rikets tider och som ända fram till början av 80-talet var del av kustvägen N-332.

Dehesa de Campoamors båtklubb

Club Nautico Dehesa de Campoamor  har en originell utformning som är anpassad till landskapet. Den har 364 kajplatser, för båtar upp till 14 m och på grund av sitt djup är speciellt lämpade för motorbåtar. Hamnen har ramp, torrdocka och lyftkran för tio ton. Det finns även meteorologisk informationstjänst, radiotelefoni och bensinpump, duschar samt klubbhus med bar. Båtklubbens restaurang är mycket populär under helgerna för både lunch och middag.

Länk till båtklubbens hemsida.

Dehesa de Campoamors ridklubb

Ridcenter och ridskola med installationer och tjänster som utomhusbanor, inomhusbana på 1 250 m, inackordering för hästar, hoppning och stuteri.
Restaurang med uteplats, grönområden och parkering. Ridlektioner på grundnivå och hopplektioner, privatlektioner och utflykter med guide.

 

För rådgivning gällande köp av fastighet i Spanien, klicka här

Playa de las Mil Palmeras/RioMar

Playa de las Mil Palmeras (tusen palmernas strand), idag mer känt som Mil Palmeras, är ett område som ligger vid Medelhavets kust, ca 13 km söder om Torrevieja, 2 km norr om Pilar de la Horadada (karta). Områdets centrala läge har gjort att Mil Palmeras är en populär ort både sommar- och vintertid.
Inom området finner man affärer, barer och restauranger och på söndagar är det marknad som erbjuder färska grönsaker/frukt, kläder, skor etc. Under juli/augusti hålls också en daglig kvällsmarknad längs strandpromenaden.

Mil Palmeras är välkänt för sina fina sandstränder som under senaste åren har fått EU:s blåa flagga för rena och säkra stränder. Under högsäsongen (juli/augusti) har Röda Korset badvakter på stranden.
Mil Palmeras ligger ca 45 min från Alicante flygplats och till San Javier flygplats har man ca 20 min. Bussförbindelse finns med Alicante, Torrevieja och Cartagena. Runt området finns också olika cykelvägar. Av- och påfarten till motorvägen ligger ca 1 km från infarten till Mil Palmeras.

Ca 10 minuter med bil så kommer man till de välkända golfbanorna Las Ramblas, Las Colinas, Championship banan Villamartin och Campoamor. Ytterligare ett tiotal banor finns inom knappt en timmas bilfärd, tex La Manga med sina 3 banor, La Serena, La Roda m.m.

Det är också nära till insjön Mar Menor med sina hälsobad i naturliga saltbassänger.

Vill man ha en ”shop til you drop” dag så ligger Zenia Boulevard ca 10 min från Mil Palmeras. Här har man tillgång till 150 butiker 7 dagar i veckan. Centret är på hela 160.000 m2.

 

För rådgivning gällande köp av fastighet i Spanien, klicka här

CABO ROIG

Cabo Roig är ett annat välkänt namn på Orihuela Costa (Orihuela kommun) ca 9,5 km söder om Torrevieja (karta). Namnet klingar bekant för många i Storbritannien, Irland, Sverige och Norge, givetvis också bland spanjorerna. Detta är onekligen ett turist område men det blir allt fler som väljer området till sin hemort.

Vakttornet i Cabo Roig och den intill liggande restaurangen kan ses från många olika håll. Tornet byggdes i det sextonde århundradet för att upptäcka attacker från pirater och berber och ge larm till resten av vakttorn i området, såsom Torre de la Horadada eller numera nedlagda Torre Vigia de Torrevieja, som gav namn till staden Torrevieja.
Detta är en trevlig historisk detalj och en rekommendation är att besöka Cabo Roig restaurangen och tornet som inrymt en av områdets bästa vin samlingar.

Även Cabo Roigs marina är välbesökt och en av de mer populära på Costa Blanca kusten. Beläget i ett attraktivt område har det över två hundra förtöjningsplatser, en restaurang och diverse faciliteter. Småbåtshamnen ligger vid den kända Cala Caleta-stranden och slingrande ovanför marinan är den väl använda Cabo Roig till La Zenia promenaden. Denna erbjuder en pittoresk utsikt över havet och kusten och det finns några intressanta vikar att utforska längs vägen. På en klar dag är det möjligt att få en glimt av La Manga.

De flesta restauranger och barer ligger längs Cabo Roig Strip. Här finner man många olika restauranger som erbjuder rätter från olika internationella kök. Även nattlivet är väl representerat med barer och pubar som erbjuder diverse evenemang.

 

För rådgivning gällande köp av fastighet i Spanien, klicka här

PILAR DE LA HORADADA

Pilar de la Horadada är en stad med runt 25.000 invånare och ligger ca 14 km söder om Torrevieja och ca 3 km norr om San Pedro del Pinatar (karta).

Pilar de la Horadada är fortfarande en typisk spansk stad, här finns allt från stormarknader, affärer, banker, bibliotek, barer, restauranger, skolor, simhall och sportarena, vårdcentraler, privata kliniker, tandläkare, optiker och mycket mer. På fredag fm hålls det marknad i staden som erbjuder allt från grönsaker, kläder, skor, sybehör mm, även en mycket god grillad kyckling!

Du kan njuta av en kopp kaffe på kyrktorget bland lokalbefolkningen eller titta in i någon av affärerna efter huvudgatan eller dess sidogator.

För sol och bad är det inte långt till någon av kommunens många stränder som Mil Palmeras, El Mojón, Las Higuericas och Los Jesuitas.

I utkanten av Pilar de la Horadada hittar vi Lo Romero 18-håls golfbana.

Till Alicante flygplats är det ca 45 minuter och San Javier flygplats bara ca 15 minuters bilresa.

 

För juridiska tjänster och rådgivning i samband med köp av fastighet i Spanien klicka här.

Pinar de Campoverde ligger inåt landet, bara 5 km från Pilar de la Horadada och ca 8 km från Medelhavet och många fina sandstränder. I de omgivande områden finns mandel, apelsin, citron och olivlundar och även skogsområden av tallar.

I Pinar de Campoverde finner du många olika nationaliteter som bor året runt.

Alla bekvämligheter du behöver finns i byn, affärer, barer, restauranger, kyrka, banker, veterinär, läkare, apotek mm.

Du hittar också ett sport komplex som ligger på ca 20.000 m2 med flera tennisbanor, basketbana, fotbollsplan och swimming-pool.

I kanten av området finns ett naturreservat  område med picknick zoner. Vill man ta sig en längre ”tur” finns promenadvägen hela vägen till strandområdet Mil Palmeras.

Bara en kort biltur, ca 5 minuters bilresa tar dig till den lokala golfbanan, Lo Romero .

 

För rådgivning gällande köp av fastighet i Spanien, klicka här

San Pedro del Pinatar är en liten stad och kommun i den autonoma regionen och provinsen Murcia, sydöstra Spanien. Kommunen ligger vid norra änden av Murcias Medelhavskust, Costa Cálida, och gränsar till provinsen Alicante. Den har en yta på nästan 22 km².

Kommunen ligger mellan Medelhavs kusten och Mar Menor, en saltvatten lagun som är den största i Europa.

Mar Menor kusten tillhör andra tre kommuner: San Javier, Los Alcázares och Cartagena. San Pedro del Pinatar upptar en liten halvö med 14 km kust mellan de två haven. Den genomsnittliga höjden är på endast 13 m över havsytan.

Staden är främst en fiskehamn samt en magnat för turism; Själva staden har utmärkta idrottsanläggningar inklusive tennis och paddla. Du kan hyra en cykel och njuta av det lokala landskapet som du som du lätt upplever efter de lugna vägarna och saltfälten. Löpare och vandrare njuter av strandpromenaderna och områdets stränder för sina respektive aktiviteter.

I 2012 öppnades Pinatar Arena sportcenter med ett modernt gym, Padel, pool, fotbollsplaner mm. Vattensporter kan avnjutas på El Mojon och vid sporthamn vid Las Salinas.

Mercadillo de Artesania ”El Sal” är en återkommande marknad (kolla med turistbyrån när du är där då dagarna ändras beroende på säsong); en konst och hantverk (inklusive musikinstrument) marknad som äger rum i Parque de los Reyes de España y Explanada de Lo Pagan. Marknad är det varje måndag för dig som vill njuta av färska grönsaker och allt annat som här erbjuds.

San Pedro del Pinatar ligger ungefär 45 kilometer från Murcia och 85 kilometer från Alicante.

Den internationella flygplatsen Murcia San Javier ligger bara 15 minuters bilresa.

 

För rådgivning gällande köp av fastighet i Spanien, klicka här

Torre de la Horadada

Torre de la Horadada, tillhörande Pilar de la Horadada kommun, ligger ca 12-13 km söderut från om Torrevieja och är det sista området på Costa Blanca kusten innan Costa Calida tar vid (länk till google karta).

Området är väl etablerat med en trevlig by känsla. Här finner du en väl besökt marina och härliga sandstränder såsom Playa Jesuitas, Playa del Conde, Playa del Puerto, Playa Las Villas och Las Higuericas. Matvarubutiker, affärer, marknader, barer och restauranger har öppet året runt vilket gör att här trivs man både året runt och under högsäsong. Pilar de la Horadada med ca 21.500 invånare, kompletterar utbudet med fler affärer, matvarubutiker, banker mm. Här finns också områdets vårdcentral (Centro de Salud).

I närheten av det ”gamla” torget i Torre de la Horadada finner du den härliga strandpromenaden som erbjuder härlig utsikt ända ner till La Manga. Här intill finns också det gamla tornet från XVI, byggdes 1591. Legenden säger att med hjälp av dessa torn efter kusten och snäckskal som varningssystem lyckades man hålla piraterna borta.

Lo Romero 18-håls golfbana ligger ca 15 min från Torre de la Horadada och området är under uppbyggnad men golfbanan har redan blivit en uppskattad bana. Klicka här för att se de fastigheter som byggs i området Lo Romero.

Till salu Lo Romero golfbana

 

För rådgivning gällande köp av fastighet i Spanien, klicka här

Villamartin

Villamartin i Orihuela kommun är en snabbt växande ort som ligger ca 9 km söder om Torrevieja, Costa Blanca. Byggnationen här började runt 1972 och idag finns här ca 2.000 lägenheter, radhus och villor. Byggnationen varierar mellan den klassiska medelhavsstilen och den moderna funkis stilen. Villamartin är populärt som semesterort men även för året runt boende, här ligger den etablerade golfbanan med samma namn, Campo de Golf Villamartin.

1994 stod golfbanan Villamartin värd för Mediterranena open och som vanns av Jose Maria Olazabal efter en play off med Paul McGinley. Banan är designad av Paul Putman och banans ”par” är 72 och är ca 6.005 meter. De första nio hålen ligger högt och erbjuder fin utsikt över området. Andra hälften av banan är genom raviner. I företagsgruppen Grupo Quara ingår också Las Ramblas och La Finca golfbanor.

I området finns ett stort utbud av serviceanläggningar, barer, restauranger och affärer. Den internationella skolan El Limonar International school öppnades i Villamartin 2004 och här  hålls undervisningen huvudsakligen på spanska och engelska.

Villmartin är också igenkänt av sin Plaza vilken inrymmer bank, livsmedelsbutik, läkarmottagning, barer, restauranger, nattklubb, caféer mm. Plazan är byggd runt ett torg med palmträd i vilka den afrikanska ring neck papegojan har funnit sitt hem.

 

För rådgivning gällande köp av fastighet i Spanien, klicka här

Playa Flamenca är en liten strandort strax söder om Punta Prima och norr om La Zenia på södra Orihuela Costa Blanca. En av de stora utvecklingen i Playa Flamenca är La Florida urbanisering.
Playa Flamenca skapades 1972 av en grupp flamländska investerare som förvandlade en öde kust och stränder till det populära, blomstrande semestermål som det är idag.
Playa Flamenca is a quiet residential area, non-commercialised, but near to all the required holiday facilities, i.e. blue-flag beaches, championship golf, tennis, water sports, aqua parks, and go-carting. Ten minutes walk from a large shopping complex, seven restaurants and five bars serving international cuisine. There are also a few sports bars and karaoke bars where you enjoy live acts and of course be a part of the entertainment.
Playa Flamenca är ett lugnt bostadsområde, som inte är kommersialiserat, men nära alla nödvändiga semesteranläggningar, det vill säga blåa flaggstränder, mästerskaps golf, tennis, vattensporter, vattenparker och go-carting. Tio minuters promenad från ett stort shoppingkomplex, sju restauranger och fem barer som serverar internationellt kök. Det finns också några sportbarer och karaoke barer där du njuter av levande handlingar och självklart vara en del av underhållningen.
Torrevieja, en 10 minuters bilresa bort, är en vacker spansk stad med en småbåtshamn, vattenmarknad, gatuunderhållning, affärer, många kaféer, bistroer, restauranger, barer och en vacker kyrka. Den fantastiska palmkantade strandpromenaden och hamnbana-promenad är den perfekta platsen att gå för den kvällens promenad. Aktiviteter som kan avnjutas i Playa Flamenca inkluderar tennis, vattensporter, ridning och fiske.
På lokalfronten är marknadsdagen i Playa Flamenca på en lördag där du kan köpa allt från kläder, väskor, skor, frukt och grönsaker samt nykokta kycklingar, paella och tortillor. Marknaden ligger på huvudvägen som går genom Playa Flamenca är mycket välbesökt och som den är av en mycket bra storlek.
Flamenca Beach kommersiella centrum och Via Park är de viktigaste platserna för barer, affärer och restauranger. Detta livliga område har en mängd restauranger som serverar mat från alla hörn av världen och det finns gott om levande underhållning i de många barerna. För mat shopping rekommenderar vi Mercadona snabbköp.
I el Horizonte finns svenska skolan

Roda Golf & Beach Resort är ett unikt bostads-turistkomplex beläget nära Mar Menor, i San Javier, Costa Calida, en av de regioner som har det bästa klimatet och livskvaliteten i Spanien.
En fritidsanläggning som är utformad för att leva, erbjuder Roda Golf och Beach Resort möjligheten att lyxigt leva, i ett säkert, landskap, fotgängar miljö.

Du som är golfare har möjlighet att njuta av Dave Thomas designade 18 håls par 72 golfbana, där Sam Torrence är ”Captain of Golf”. Alternativt koppla av på Rodas privata strandklubb på Mar Menor som man når med en vattentaxi. Roda Golf and Beach Resort är den perfekta platsen för människor som gillar de finare sakerna i livet, området har 24-timmars säkerhet och lugnet är avgörande för många. Roda Golf ligger i ett mycket trevligt landskap bara 1,5 km från Mar Menors strand. För dem som vill utforska regionen finns diverse turistattraktioner inom kort bilavstånd, tex Murcia som ligger ca 20 min från området.

À a carte-restaurangen Collados de la Roda, inom området, erbjuder gratis WiFi, och serverar ett urval av internationella rätter. Restaurangen har även en trevlig terrass.

I Los Alcazares området kan du ägna dig åt fiske, vindsurfing och segling. Stranden Los Narejos i Los Alcázares ligger knappt 15 minuters bilresa bort.

Anläggningen ligger knappt 10 km från naturparken Las Salinas de San Pedro och 15 min från hamnen i Cabo de Palos.

 

Compare listings

Compare